Periplus en Concierto

Periplus a su retorno a tierras catalanas ha producido un espectáculo inédito con música de Ferran Badal y textos de Laia Serra. Aquí encontrarán estas palabras que acompañaron los sonidos inspirados por la experiencia vital que los dos han vivido alrededor del mundo. Para más información Comusitària ha creado una página web exclusiva de esta iniciativa artístca bajo el nombre de “Periplus en Concierto“:

LLIBERTAT

Les maletes estan fetes. El somni de volar i traçar un camí lleuger, espectacular i sense temor a lliscar per camins transitats mil vegades, amb la sensació que l’aire que respirem no té amos ni fronteres. Com deia el poeta, no hi ha realitat sense idealitat, la que arrenca el motor d’un tren que estarà en perpetu moviment, la metàfora extrema del magma passional que bull entre emocions de col·lapse i renaixement, plaer i desconcert. De vicis molestos a virtuts estimables; projectem així els primers passos que flueixen amb una naturalitat pertorbadora alhora que ens dóna l’espai per tenir entre les mans la màgica i epifànica tinta que dibuixarà el mapa d’aquesta nova i verdadera llibertat.

DESAPRENENTATGE

Obrim les maletes, el motor del tren no s’atura i es comencen a apilar emocions superposades, peces absolutament coherents amb el que ens rodeja. Una imatge contemporània, desordenada; llargs recorreguts plens de reptes pel caminant, amb enormes baixades que reconforten i en les que reprenem l’aire, on somnis i records funcionen com un collage d’imatges i sensacions deliciosament atemporals. Tot i que al nostre interior s’alberguen paisatges [certament] minats de temors, vulnerabilitat i febleses, anem poblant-los poc a poc amb nous contraplans, omplint cada petit espai de fils de colors invisibles que reforcen, que guanyen, que canvien el nostre petit món. I ara, despullats i sense cadenes, amb una intensitat nova i vibrant, les vies reconstrueixen laberints desacomplexats, poderosos i brillants.

ART I INSPIRACIÓ

I tot és art. I tot és inspiració. Els interludis en el camí converteixen el nostre cos en discurs, trencant el to de qualsevol idea preconcebuda; mirem de prop l’interior de les finestres que s’obren per l’aire brutal de l’art i comprenem que hem trobat el diamant més preuat. Toquem amb els dits els èxits majúsculs d’accions que ens deixen perplexos pel seu valor humà i estètic. I aprenem a teixir teles de mil textures que ens cobreixen de melodies i paraules que volen explicar el que es gesta a les nostres entranyes. I tot és art. Tot és inspiració.

AMOR

Convertim cada canvi de vagó en un electritzant acte de sensacions i subtileses. Un elaborat tapís de detalls: imatges alentides, interludis atonals, daltabaixos emocionals. La gran lliçó d’aquest imparable moviment deixa enrere nostàlgies i quotidianitats i emmarca en un quadre transparent i esponjós una gratitud implacable, l’amor que no encadena, que vola i atrapa la calor d’ànimes entrellaçades per l’autenticitat. Sons exagerats, plaents, extrems i commovedors que omplen càntirs que no reconeixíem nostres. I de cop, sense control ni consciència l’aigua pura que corre pels recipients reguen vides que flueixen conjuntament.

MOVIMENT

I ja sense maletes, tot sembla que s’ha transformat. El viatge està tenyit de sincronicitats que broten de camps imperceptibles a la vista, espais extraordinaris on la vida es connecta i s’emfatitza, on es desfan nusos centenaris i floreixen fresques narratives. Inoblidables històries d’amor que projecten mons permeables, porosos i ressonants. El viatge transcendeix més enllà del final: vides que han omplert de sentit els nostres passos, el tacte subtil de les mirades plenes d’amor, límits que deixen de ser fronteres i la fascinació d’el·lipsis inesperades entre tu i jo.

Des del llit, sembla que el tren s’atura, però encara sentim la remor del seu motor. Ens ha conduït fins a la illa d’Eudaimonia on s’instal·la la plenitud, el virtuosisme de la vida. I ara, des d’aquí, seguirem la llum del seu far, convençuts que Stendhal hauria posat nom al seu síndrome si hagués viscut en primera persona la bellesa dels llocs on hem estat.

LINK AL DOCUMENTO EN PDFTextosPeriplusEnConcert

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s